söndag 27 februari 2011

Ett gott skratt...



...förlänger livet, sägs det och om det är sant, så lär jag bli en si sådär 237 år, eller så, hihi.

I helgen har jag nämligen varit med mina goda vänner och tillika arbetskamrater och bara myst.
Det är bara ett så härligt gäng att hitta på skoj med.
Ser redan fram emot nästa gång...

Tack alla sångfåglar!

kram och godnatt, Anki

torsdag 24 februari 2011

Greengate


Underbara Greengate. Man kan inte annat än att bli glad av de här porslinet.

 Jag har samlat på mig lite av varje från denna danska leverantör.

Även om jag gillar vitt och just nu mer är inne på den lite mer rustika stilen, så är det en fröjd att duka upp afternoon tea i rött och lite rosa.

Hyllan är en gammal "Markör" från Ikea, men med några lager färg och en tapetbit, som blivit kvar, fick den nytt liv!

Nu ska här sovas och det måste bli effektivt, för i helgen vankas det äventyr med jobbarkompisarna. Jättekul! kram Anki

tisdag 22 februari 2011

Tung kärlek...


...är inte så tungt, som det låter, hihi.

Min bättre hälft är rätt tålmodig med mitt inredningsintresse och låter mig ofta få min vilja igenom.
Men när jag tyckte att det var väl romantiskt att ha våra första bokstäver med ett snyggt &-tecken på hyllan ovanför sängen, fick han nog...

Han menar att det inte är värt det att få en tre kilos järnbokstav i huvudet, än fast det är både romantiskt och snyggt.
Vad konstigt, eller hur?!?

Hursomhelst har jag efter att alla turer där sambon tagit bort bokstaven och jag har ställt dit den igen, gått med på att fixa till någon slags anordning för att sätta fast den innan den får inta sin, enligt mig, rätta plats igen...

Vad gör man inte för kärleken!

Nu sätter jag på mig hjälmen och säger godnatt, hihi.

söndag 20 februari 2011

Planteringsbord


Har lite svårt att hitta en bra plats till mitt planteringsbord.
Just nu står det i dotterns rum, bara för att det just nu inte finns någon annan bra plats.

Vad ska jag använda det till, tycker ni?

Ja, jag vet att det är ett planteringsbord, men jag tycker att det är för fint för att ställa ut det och använda det till det... så något tips vore bra.

Där det står nu är helt okej, men det är inte så lång stund till, för lillprinsessan börjar få fler och fler saker och måste då få bättre och mer praktisk förvaring.
Inte som nu bara de vackra saker som hennes mamma vill ha framme...

Just ja, var på dop igår. Min kusses tvillingar, två riktiga sköningar, döptes. Mysigt!

Nu är det bara att ta fart mot en ny vecka med nya utmaningar! kram Anki

torsdag 17 februari 2011

Mormors skänk


Det finns saker som man inte för allt i världen skulle vilja vara utan och detta är en av de sakerna för mig. Den här skänken gjorde min gammelmorfar till min mormor, när hon föddes 1924.

Bortglömd, stod den i ett skruttigt uthus i Västerbotten(där mormor kommer ifrån), när vi var upp på släktträff 1997. Mormors bror undrade då om mormor ville ha ner den till Hälsingland, men det ville hon inte. Det ville förstås jag och jag fick som jag ville. Mormors bror tog den på biltaket ända ner till Hälsingland och för det är jag honom evigt tacksam.

Skänken, som var skamfilad och sliten efter att ha härbärgerat porslin och andra bruksprylar i köket i gammelmormor och gammelmorfars sommarhus i Orrliden, Skråmträsk, har fått sig ett lager färg och nya beslag, men vet ni...spiken som mormor och hennes familj hängde kökshandduken på, på insidan av dörren är kvar och den kommer alltid vara kvar.

tisdag 15 februari 2011

Jag vill ha vår...


Nya fina kuddar från Rusta. Riktiga fynd!

...och en personlig bloggassistent. Hjälp vad det är mycket man måste lära sig. Har suttit hur länge som helst och försökt att lägga bilder bredvid varandra i inlägget, men icke. Så om ni tycker att min bildlayout är lite enformig, beror det på mina begränsade kunskaper, suck.

Var till min goda vän Bettan, i söndags och försökte få till en besöksräknare, men det var inte heller det lättaste...men ta en titt på hennes mycket inspirerande blogg, bland mormors gömmor.

Nu ska jag ta och kurera lilla sonen, som har haft magsjuka i natt, hujedamig.
 Hoppas vi andra klarar oss och att den sista snödämpen nu har kommit, så att vi kan börja längta och vänta in våren på allvar.
Pelargonerna, som är på vinterförvaring hos svärmor, vill komma till vårt köksfönster inom kort.

Ha en fin dag! kram Anki

söndag 13 februari 2011

Insynsskydd


Jag vet inte varifrån jag fått idèn, men det är säkert från någon härlig inredningstidning eller någon inspirerande blogg. Tack så mycket!

Vackra insynsskydd finns ju att köpa från t.ex Jeanne Dárc Living, men är svindyra.

Jag köpte ett gammalt symaskinsunderrede på Erikshjälpen och skruvade bort sidorna. Nu står de i ett av köksfönstren och de pryder verkligen sin plats, eller hur?
Snyggt och billigt! Kan det bli bättre?

Idag ska vi göra så lite som möjligt, tror jag. Är det något jag är bra på, så är det att slötitta på vintersport på tv. Ha en skön vinterdag! kram Anki

lördag 12 februari 2011

Loppisfynd!


Äntligen har jag fyndat på loppis igen. Det var verkligen inte igår. Det är lika kul varje gång man kommer in på loppisen och ser det där som man letat så länge, eller det som man inte visste att man behövde...

Håller på att samla på mig saker för att göra om i sonens rum. Så en skrivbordsstol till sonens, så småningom, nystylade rum. Registreringsskylten får nog också bo i hans rum. Rufft och lite cool ska det bli, istället för det gulligt babyblå som dominerar rummet nu.

Nu har nog golvet torkat, så jag kan lägga på mattan som vi fick i julklapp. Ja, jag vet att det var länge sedan det var jul, men har man en makalös liten Spykråka, som kryper omkring och lämnar minipizzor överallt...då får man vackert vänta ett tag och sedan göra som nu, en chansning, hihi.

Ha en mysig lördagkväll. kram Anki

torsdag 10 februari 2011

Hemmablind...


...är det lätt att bli och när jag bloggar märker jag rätt snart var någonstans i hemmet, som tiden har stått stilla. När jag fotar i olika rum, ser jag saker på ett nytt sätt och jösses, vad det finns att göra i vårt hem!
Prylhyllan i vardagsrummet har nog sett ut sådär i evigheter, med undantag för någon julstrumpa i juletid. Ett I-landsproblem, men det är detaljerna som gör helheten, eller hur? Får ta och ta tag i både det ena och det andra här hemma, men först på tur står nog sonens rum, där det är dags att  bl.a måla väggar.
Ser ni den vackra flickan på "tavlan"? Det är kära mor, när hon var liten.
Ha en fortsatt trevlig kväll, kram Anki

tisdag 8 februari 2011

Industristil?



Nej, att gå efter trender är inte min grej, men den här nya lampan gör både nytta och bryter av mot allt det vita. Jag är helnöjd! Hade en ljuskrona med levande ljus här förr, men det var inte praktiskt, vid legobyggande och när vi spelar spel. Så med risk för att bli totalsågad av Simon och Thomas, fick alltså det praktiska gå före det estetiska...

måndag 7 februari 2011

Fönster i fönstret...



Varför har hon fönster i fönstret tänker ni? Tittar ni närmare förstår ni, för vem vill ha stora tråkiga perspektivfönster à la 70-tal. I och för sig mycket bättre nu än när vi flyttade in, då alla fönster var mörkt bruna...ja, jag vet , helt outhärdligt, så det var bara att kavla upp armarna och sätta igång. Jag började i köket och sedan vardagsrummet och senast stod sovrummets fönster på tur. Det tar tid att få det snyggt, så jag har inte hunnit med fönstren i barnens rum och inte heller på "kontoret", men deras tid kommer, kan jag lova. Kanske har jag utrotat alla de bruna snickerierna år 2020? Godnatt på er!

söndag 6 februari 2011

Första inlägget. Kul!



Har länge tänkt att jag skulle ha haft en blogg, men det har liksom inte blivit av.
 Det finns många saker att fundera över innan man börjar tycker jag, som t.ex om jag ska ha mina barn med och i vilken utsträckning? Sedan det här med namnet på bloggen... vad i all sin dar skulle den heta? Sambon värkte fram Lillbovillan och det passar riktigt bra.
 Området vi bor på heter just Lillbo och huset är en vanlig villa från 70-talet, utan krusiduller. Fast det låter lite som en husbyggarfirma, hihi, eller hur?!?

Lite nya kuddar och en pläd från Jysk, passade jag på att köpa när jag hämtade barnen hos mormor igår. Hämtningen blev tidigarelagd...närmare bestämt kl.ett på natten, då dottern, 9 mån. fick krupp och vi var tvugna att åka in med henne. Allt gick bra och hon är hur pigg som helst nu, skönt!

Tack till broder, med flera för en härligt rolig kväll med bla Engmans Kapell.